Actualitate

Vânzările produselor fără fum au constituit 25% din veniturile companiei Philip Morris International în 2020

Peste 12 milioane de fumători din întreaga lume au renunțat la țigările tradiționale și au trecut în totalitate la dispozitivul de încălzire a tutunului. În 2020 vânzarea acestor sisteme a adus un profit de aproape 7 miliarde de dolari companiei Philip Morris International. Suma reprezintă 25% din veniturile totale ale PMI.

Compania își propune ca, până în 2025, vânzarea sistemelor electronice de încălzire a tutunului să constituie 50% din profitul său anual. În următorii cinci ani, Philip Morris International intenționează să lanseze dispozitivele fără fum pe 100 de piețe noi de desfacere.

„Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără investiții în știință și cercetare. Din 2008, investiția financiară a companiei în dezvoltarea, justificarea științifică, producția, comercializarea și inovarea continuă a produselor fără fum a depășit 8 miliarde de dolari”, a declarat directorul Philip Morris Moldova, Elena Naumenko, într-un interviu oferit publicației Business Class.

În lume aproximativ 12,7 milioane de fumători din 64 de țări au renunțat la țigări și au trecut la sistemul de încălzire a tutunului. Potrivit datelor companiei, printre cei care au renunțat la țigările tradiționale sunt și 50 de mii de moldoveni adulți.

„Acest număr ar putea fi mai mare, însă fumătorii cunosc puține informații despre rațiunile științifice ale produselor fără fum, deoarece legislația moldovenească restricționează comunicarea directă cu consumatorii. Noi considerăm că fumătorii care nu își doresc sau nu vor să renunțe la acest obicei au dreptul la acces la informația privind alternativele mai puțin dăunătoare, pentru a lua o decizie echilibrată, iar autoritățile de reglementare joacă un rol cheie în acest proces”, afirmă conducerea companiei.

Directorul Philip Morris Moldova a vorbit în acest context despre reglementarea produselor fără fum în Statele Unite ale Americii.

„Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) a permis comercializarea dispozitivului de încălzire a tutunului IQOS ca și produs cu risc modificat. FDA a concluzionat că datele furnizate de companie arată că vânzarea acestor produse i-ar putea ajuta pe fumătorii adulți să renunțe la țigările obișnuite și să reducă expunerea organismului la substanțe chimice, dar numai dacă trec complet la acest produs. Folosim un program riguros de evaluare științifică pentru a dovedi faptul că utilizarea produselor cu risc scăzut în locul țigărilor poate minimiza în mod semnificativ daunele aduse sănătății”, a conchis Elena Naumenko.

Philip Morris International este lider pe piața tutunului din Republica Moldova, fiind unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat. În 2018, compania a lansat în țară sistemul de încălzire a tutunului.

http://www.infotag.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *