Actualitate

Veste bombă despre BULETINELE de IDENTITATE! Va fi INTERZIS să faci un lucru care până acum era banal

Propunerea legislativă este menită să facă ordine în ceea ce privește luarea în spațiu, o practică des întâlnită în România, scrie capital.ro.

O serie de parlamentari de la ALDE şi de la PSD, au elaborat şi au depus la Parlament o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Iniţiativa îşi propune să reglementeze eliberarea în exces a actelor de identitate la aceeaşi adresă. Propunerea legislativă face referire la practica comercializării dreptului de luare în spaţiu, la care apelează de obicei cetăţeni moldoveni, fapt ce conduce la situaţii în care la o singură adresă figurează mii de acte de identitate.

Iniţiatorii propun ca emiterea unei cărţi de identitate să ţină cont de numărul de persoane/locuinţă precum şi a unor exigenţe minimale pentru locuinţe, statul având dreptul să refuze emiterea unei cărţi de identitate la o anumită adresă, dacă aceasta nu întruneşte condiţiile.

Altfel spus, dacă pe viitor o locuinţă nu satisface condiţiile minime impuse de lege, statul va putea să vă refuze solicitarea de a vă elibera cartea de identitate la o anumită adresă.

Referendumul a scos la iveală situaţii ieşite din comun. La o adresă din Bucureşti apar înregistrate 5.000 de persoane. Este vorba de o casă, şi nu de un complex rezidenţial.

5.000 de persoane par să aibă acelaşi domiciliu la o adresă din sectorul 3, din Capitală. Informaţia a ieşit la iveală după ce la secţia de votare 382, de la Colegiul Naţional „Matei Basarab” nu s-a prezentat nimeni la vot, până duminică la ora 13.00. La o singură secţie de votare sunt arondaţi 2.500, iar restul de 2.500 sunt arondaţi la o altă secţie vecină.

Biroul Electoral Central a explicat că este vorba de persoane din Republica Moldova, care trebuie să aibă domiciliul în România pentru a putea obţine cetăţenie română.

Cel mai probabil, cei care locuiesc într-adevăr la acele adrese, unde apar înregistrate mii de persoane, au fost de acord să-i ia în spaţiu pe aceştia, pentru a-i ajuta să obţină cetăţenie română.

Sursa: capital.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *