Actualitate

Veste bună: Proiectul care prevede majorarea pensiilor pentru vârstnicii care primesc mai puţin de 1589 de lei pe lună, aprobată în lectură finală

Cheltuielile pentru implementarea legii vor fi suportate din mijloacele Bugetului asigurărilor sociale şi a Bugetului de stat. Legea va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2019.
Amintim că anunţul despre majorare pensiilor a fost făcut recent de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

"Pensionarii, cu venituri mai mici decât minimul de existență stabilit la această categorie, adică de până la 1589 de lei, vor beneficia de o majorare cu 10 la sută. Această majorare de 10 procente este suplimentară indexării pensiilor, care are loc în fiecare an, și următoarea indexare va avea loc în luna aprilie 2019, conform legii, pentru toți pensionarii", a menţionat liderul PDM.

Vlad Plahotniuc a mai solicitat Guvernului ca asemenea majorări de salarii și pensii să fie făcute cel puțin o dată pe an. "Ca rezultat al acelei creșteri economice solide, pe care noi, guvernarea democrată o vom asigura și pentru anii viitori. În acest fel, programele ‘Salarii bune pentru Moldova’ și ‘Pensii bune pentru Moldova’ vor continua și în anii care vin, astfel, ca oamenii să trăiască mai bine", a conchis preşedintele PDM.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *