Femeia

Viaţă de pieton

Faci cumpărăturile la piaţă sau la supermarket, ai mâinile pline de plase încărcate cu bunătăţi şi te îndrepţi spre casă pentru a pregăti prânzul copiilor ce se întorc de la şcoală. Între tine şi casă însă este o şosea pe care trebuie să o traversezi. Semafor nu este, dar ai noroc de o trecere de pietoni. Constaţi însă cu stupoare că, atunci când pui primul picior pe trecerea de pietoni, nu opreşte nicio maşină, din păcate, iar unii te şi claxonează. Dacă eşti la fel ca mine, s-ar putea să-ţi ia jumătate de oră să traversezi strada…

Am auzit şi de la conducătorii auto că şofatul în Moldova, inclusiv la Chişinău, nu e simplu, eu însă realizez că aici nimic nu este simplu şi uşor. Nici măcar câine comunitar nu este bine să fii aici, pentru că dă peste tine Regia „Autosalubritate”. Pieton nu, şofer nu, câine comunitar nu… şofer de Lexus însă, da!, nu contează vârsta şi educaţia, important este că poţi să treci chiar şi dacă semaforul este roşu.

Eu le-aş recomanda tuturor să-şi amintească vârsta la care am fost cu toţii pietoni şi faptul că reguli sunt şi pentru cei cu două picioare, şi pentru cei cu sute de cai putere.

Mira Tănase
mirabela.tanase@timpul.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *