Actualitate

Victor Catan: Igor Dodon ar trebui condamnat pentru trădare

„În ultimul timp s-au activat foarte intens organizaţiile de veterani care erau loiale partidului socialist, au apărut noi combatanţi necunoscuţi, participanţi ai războiului de pe Nistru, pe care nimeni nu îi cunoaşte, care au fost chemaţi lângă Guvern pentru a lărgi numărul veteranilor loiali partidului socialist, prin oferirea de indemnizaţii,” a declarat Victor Catan în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit lui Catană, cei care au luptat contra Republicii Moldova în războiul de pe Nistru, acum sunt slaviţi şi, mai mult, crează o armată căzăcească în Republica Moldova.

„Nişte ofiţeri de-ai noştri care au participat în războiul de pe Nistru de partea separatismului în Dubăsari şi ne-au ucis oamenii au fost chemaţi la o conferinţă a cazacilor din Ucraina şi au primit gradul de general. Aceşti oameni crează o armată căzăcească în Republica Moldova. Ei sunt comandanţi de oşti a cazacilor în Republica Moldova,” a mai spus Victor Catan.

Cât ţine despre viitorul statului nostru, Victor Catan este de părerea că dacă Igor Dodon primeşte şi al doilea mandat de preşedinte, Republica Moldova riscă să se transforme într-o gubernie a Federaţiei Ruse.

„Dacă Igor Dodon va câştiga un al doilea mandat de preşedinte Republica Moldova riscă să se transforme într-o gubernie a Federaţiei Ruse iar la Chişinău va fi un monument al cazacilor care au luptat împotriva noastră. Este o dramă. Preşedintele şi toţi care îl urmează acceptă separatismul şi promovează o politică antinaţională,” a spus Victor Catan.
 
http://tvrmoldova.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *