Timpul.md

Politică 7 Septembrie 2020 | 12:09

Victor Chirilă explică de ce a refuzat funcția de Ambasador în Franța: „Această guvernare nu mă reprezintă”

Victor Chirilă a explicat de ce a refuzat funcția de Ambasador în Franța. Potrivit acestuia, actuala guvernare nu îl reprezintă, iar funcția de ambasador nu ar trebui să fie un mijloc de rezolvare a problemelor personale.  

Adesea sunt întrebat de ce am renunțat la funcția de Ambasador al R. Moldova în Franța...., am spus-o de mai multe ori și o repet și aici pentru a nu mai fi întrebat.

Pentru mine funcția de Ambasador înseamnă DEMNITATE, ea nu este un mijloc de a-mi rezolva problemele personale, ea nu este o funcție pentru a-mi etala importanța, ea nu este o funcție de dragul funcției...

Pentru mine funcția de Ambasador înseamnă Autoritate Morala în slujba statului, probitatea căreia e definită nu doar de experiența și calitățile tale personale, dar mai presus de orice de armonia/onestitatea între principiile/valorile tale personale și ale guvernarii care te-a ales să o reprezinți în statul respectiv.

Pe mine Dodon și guvernele sale nu ma reprezintă, iar valorile și principiile lor sunt contrare crezului meu, anume aceasta m-a determinat să renunț la funcția de Ambasador în Franța.

Nu exista Demnitate fără autoritate morala... Punct
 
Victor Chirilă

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus