Timpul.md

Actualitate 24 Noiembrie 2019 | 09:13

„Victor Chirilă nu a mai ajuns Ambasador prin contribuția personală a lui Popșoi și a celor patru deputați socialiști”

 

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, ar fi o „conservă rusească” și „oaspete de onoare” la mai multe evenimente organizate de Ambasada Rusiei la Chișinău.

Cel puțin, așa susține deputatul din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, căre l-a acuzat repetat pe Popșoi că ar bloca, alături de patru deputați socialiști, activitatea Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, condusă de primul.

Reniță îi răspunde, astfel, colegului de bloc politică, după ce deputatul PAS l-a numit „mincinos și invidios”.

Schimbul dur de replici între cei doi deputați au pornit de la o postare de-a lui Reniță de pe Facebook în care îl numea „dodonist” pe Popșoi.

„Nu am niciun motiv să cred că Ambasada americană de la Chișinău, la care „diplomatul nostru" spune că a activat, ar fi o „pepinieră” de cadre pentru reprezentanți de vază ai „națiunii civice moldovenești". De asemenea, nu este o noutate (o cunosc chiar și din activitatea mea diplomatică anterioară) că prin ambasadele noastre, inclusiv cele americane, activează cu succes și multe „cârtițe ", mai ales în condițiile războiului hibrid rusesc de la Chișinău”, spune de această dată Reniță.

https://www.ziarulnational.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus