Actualitate

Victor Micu, membrul CSM care se bucură de cea mai mare încredere din partea judecătorilor

Judecătorii le-au retras mandatele tuturor celor 7 membri ai CSM (6 membri titulari și unul supleant) numiți de magistrați. Votul secret a arătat lipsa totală a încrederii judecătorilor în actuala componență a CSM, astfel încât pentru rămânerea în funcție a majorității membrilor acestora nu au votat nici 10% din judecători. Singura excepție a fost Victor Micu, membru CSM, fost președinte al Consiliului, care a obținut 57 de voturi în susținerea sa, de 3-4 ori mai mult decât ceilalți membri.

Victor Micu a fost singurul membru al CSM care a fost prezent la Adunarea judecătorilor și care și-a exprimat susținerea pentru demersurile acestora care vor să fie exclusă imixtiunea politică și să fie asigurată independența reală a sistemului judiciar.

„Cineva din partea politicului se implică. Dacă nu o să ne apărăm noi singuri, puterea politică nu va ceda. Cu cât judecătorul devine mai dependent, cu atât este mai ușor să-l conduci. Noi trebuie să luptăm pentru independența judecătorului. Pentru că această independență este pentru cetățean, care trebuie să fie sigur că decizia judecătorului nu este influențată”, a declarat membrul CSM, Victor Micu.

Judecătorii urmează să se întrunească la o nouă adunare pentru a numi alți membri în cadrul CSM.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *