Timpul.md

Actualitate 7 Decembrie 2018 | 10:57

Victor Ponta: Ne consumăm prea multă energie în luptele politice interne, iar la graniță Rusia se înarmează cu capacități militare interzise încă din anii ‘80

Fostul premier Victor Ponta spune că ne consumăm prea multă energie în luptele politice interne, în timp ce la graniță Rusia se înarmează cu capacități militare interzise încă din anii ‘80 și niciunul dintre liderii politici ai României nu pare interesat. 

Victor Ponta spune că este un moment extrem de grav pentru că acordurile care au adus stabilitate și siguranță sunt încălcate de Rusia.

„Ne consumăm prea multă energie în luptele politice interne - la granița noastră Rusia se înarmează cu capacități militare care au fost interzise încă din anii ‘80 / acordurile care au adus stabilitate și siguranță sunt azi încălcate de “Marele Vecin de la Rasarit” / este un moment extrem de grav și niciunul dintre liderii politici ai României nu pare interesat", a scris pe Facebook liderul Pro România.

El cere președintelui, Guvernului și forțelor politice din Parlament să nu lase disputele interne să ne distragă de la adevăratul adversar extern.

„Cine nu a citit la școală “Pilda lui Scorilo” despre caiinii care se luptă între ei până văd un lup - e momentul să o facă!", adaugă Ponta.

Vladimir Putin a amenințat miercuri că Rusia va dezvolta noi rachete cu rază medie de acțiune dacă Statele Unite se retrag, așa cum au amenințat, din tratatul nuclear din 1987 (INF) care reglementează folosirea acestor arme. Reacția agasată a președintelui rus intervine a doua zi după amenințările secretarului american de Stat Mike Pompeo, care a asigurat că Rusia încalcă tratatul INF și i-a dat un ultimatum de 60 de zile pentru a se conforma, în caz contrar SUA urmând să se retragă din acord.
 
hotnews.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus