Sport

Victoria Brăneşti – Timişoara 0-2: Zicu şi Goga o duc pe Poli pe primul loc

Timişoara nu a arătat deloc precum un posibil lider al campionatului în startul meciului de la Buzău. Oamenii lui Uhrin au scăpat chiar de ruşinea de a fi conduşi, după ce Popa a lovit bara în minutul 15. Nici măcar această ocazie nu i-a trezit pe bănăţeni, care au aşteptat o jumătate de oră până când au ameninţat pentru prima oară poarta lui Stoicescu. Sepsi i-a pasat excelent lui Zicu, însă golgeterul lui Poli l-a luat la ţintă pe portarul ilfovenilor, apoi a trimis peste.

Când toată lumea era deja cu gândul la vestiare, Ispir a intervenit neglijent la Goga în careu, iar Sebastian Colţescu a acordat penalty pentru oaspeţi. Zicu a transformat fără emoţii şi a stabilit astfel scorul la pauză, devenind totodată golgeterul campionatului cu 14 goluri marcate.

Repriza a doua a început cu o şansă bună a lui Popa, care l-a pus la încercare pe Pantilimon dintr-o lovitură liberă, însă timişorenii le-au tăiat elanul elevilor lui Ilie Stan prin ocaziile lui Cisovsky, cap pe lângă în urma unui corner, şi Bourceanu, şut deviat scos cu dificultate de sub bară de Stoicescu.

Soarta meciului s-ar fi putut întoarce după ce Bourceanu a fost eliminat în mnutul 73, în urma unui fault dur asupra lui Ispir. Mijlocaşul bănăţenilor va rata astfel partida din etapa următoare cu Steaua, la fel ca şi Ianis Zicu, averizat pentru o simulare în careu.

Cu un om în plus aproape 20 de minute, ilfovenii şi-au accentuat presiunea pe final, dar au neglijat apărarea şi, după un contraatac letal iniţiat de Nikolic, Goga a făcut 2-0 şi a pecetluit soarta meciului.

Timişorenii urcă în poziţia de lider a Ligii I, cel puţin până la meciul Oţelului de sâmbătă, în timp ce Victoria Brăneşti rămâne pe locul 15 cu doar 20 de puncte.

Victoria: Stoicescu – Maghici (Fl. Petre 82), Sg. Bar, Marincău, Lorincz – Novac (Zuluf 60), D. Popa, Ispir (Vasilescu 76), R. Avram – B. Oprea, C. Coman

Timişoara: Pantilimon – Helder, Cisovsky, Ghionea, Sepsi – Alexa, Bourceanu – D. Goga (Luchin 90), Magera, Zicu (Ignjatijevic 81) – Axente (Nikolic 63).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *