Timpul.md

Ultima oră 3 Mai 2016 | 13:12

Victoria Nuland s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc

În cadrul vizitei de lucru pe care o desfăşoară în Statele Unite ale Americii, prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere, la Departamentul de Stat al SUA (ministerul de externe american), cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american.

Potrivit unui comunicat de presă, la întrevedere a participat Bridget Brink, asistent adjunct al Secretartului de stat american, care s-a aflat recent la Chişinău.

Victoria Nuland a remarcat „rezultatele obţinute de către coaliţia de guvernare din Republica Moldova, în primele luni de activitate. “Continuaţi în ritmul acesta şi noi vă vom susţine”, a fost mesajul dat de reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, care a accentuat necesitatea ca Guvernul Republicii Moldova să acţioneze consecvent pe calea reformelor. În susţinerea acestui mesaj, Victoria Nuland a anunţat că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat”.

Vlad Plahotniuc a transmis mesajul coaliţiei de guvernare, legat de determinarea politică de a face reformele necesare în Republica Moldova şi de a asigura stabilitatea ţării.

“Vă transmit angajamentul meu total şi al majoritatii parlamentare de la Chişinău de a reforma instituțiile de stat. Suntem determinați să modernizăm statul, astfel încât acesta să fie potrivit scopului pe care ni l-am propus, potrivit nevoilor cetăţenilor și potrivit pentru un viitor prosper. Avem determinarea de a face tot ceea ce este nevoie pentru ca Republica Moldova să progreseze în mod real şi consistent din punct de vedere economic şi social”, a spus Vlad Plahotniuc.

Menționăm că Plahotniuc se află zilele aceastea într-o vizită de lucru în SUA, la invitaţia Consiliului Atlantic. Anterior, a avut întrevederi cu mai mulţi specialişti din cadrul acestei organizaţii, cu care a discutat măsurile economice şi reformele asumate de către guvernarea de la Chişinău.
 
moldova.org

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus