Timpul.md

Actualitate 7 Februarie 2020 | 08:53

VIDEO // Camioane blocate, copaci căzuți peste case și mașini împotmolite în nămeți. Tabloul iernii, în toată țara

Conform datelor înregistrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă în ultimele 24 de ore în urma vântului puternic angajații IGSU au intervenit în trei cazuri pentru a efectua lucrări de defrișare. Potrivit informațiilor operative colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma rafalelor de vânt au fost doborâți doi copaci pe traseele din raioanele Criuleni, și Cahul. Mai mult, angajații IGSU au deblocat un arbore, care a căzut pe acoperișul unei gospodării în localitatea Păscăuți, raionul Râșcani.

În localitatea Tudora, raionul Ștefan –Vodă , salvatorii IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autocamion de model Volvo, care a derapat de pe traseu. Potrivit datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vântului pe data de 5 februarie, au fost deconectate parțial 39 localități din raioanele Nisporeni, Anenii –Noi, Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimișlia, UTA Găgăuzia, Leova. Furnizorii de energie electrică vor lucra pe parcursul zilei de 6 februarie pentru restabilirea energiei către consumatori. În urma situațiilor înregistrate nici o persoană nu a avut de suferit.

Și polițiștii de frontieră, participă activ la deblocarea mijloacelor de transport și acordă suport conaționalilor prinși în sulurile de zăpadă.

Echipe de polițiști de frontieră din Vulcănești au acționat în această dimineață pe direcția Burlăceni – Ciumai, unde din cauza rafalelor puternice de vânt și sulurilor de zăpadă, formate pe traseu, au fost blocate mai multe autovehicule. În acest sens s-a intervenit prompt pentru a dezepezi mijloacele de transport și oferirea o primă asistență persoanelor.

 


Reiterăm că la ora actuală nu activează punctele de trecere: PTF Giurgiulești-Reni, PTF Cișmichioi, PTF Etulia, PTF Mirnoe, PTF Ceadîr-Lunga 1, PTF Vulcănești.

Rugăm călătorii să manifeste înțelegere și răbdare la situația creată, optând pentru punctele de trecere din proxima celor nefuncționale, iar dacă nu este o urgență să amâne călătoriile până la îmbunătățirea condițiilor climaterice.

echipa.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus