Actualitate

VIDEO/// Rusia urmează să înlocuiască în armată şi poliţie legendarele pistoale Makarov cu un nou tip pistol „Udav”

 Producţia de serie a acestui nou tip de pistol – numit Udav (”şarpe boa” în rusă) urmează să înceapă în primăvara lui 2019 şi să înlocuiască, în armată şi în poliţie, pistolul de tip Makarov, a anunţat într-un comunicat conglomeratul militaro-industrial public rus Rostec.

Makarovul este un pistol semiautomat, folosit de la începutul anilor ’50. El a înlocuit, la acea vreme, pistolul sovietic de tip Tokarev.

”Makarovul este arma personală principală a ofiţerilor din cadrul forţelor armate şi de securitate în mai multe ţări din fostul Pact de la Varşovia şi în China”, a subliniat Ristec.

Rusia a furnizat recent 900 de pistoale de tip Makarov – între alte arme – armatei din republica centrafricană.

”Prin puterea sa de distrugere, Udav-ul va deveni unul dintre pistoalele cele mai puternice din lume”, apreciază Rostec, anunţând că are un cartuş de ”calibrul 9x21mm” care-i permite să străpungă veste antiglonţ ”de la o sută de metri”.

Pistolul poate face faţă unor ”temperaturi extreme cuprinse între -70 şi +50 de grade” Clesius şi unor ”condiţii de deşert arid, artcice şi de umiditate crescută”, apreciază Serghei Abramov, directorul industrial al grupului ”Arme” din cadrul Rostec.

Pistolul de tip Udal urmează să fie disponibil, de asemenea, atât în versiuni civile şi sportive, cât şi la export.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *