Timpul.md

Actualitate 31 Iulie 2017 | 09:37

VIDEO / Cum arată Unitatea de Salvatori și Pompieri de la Cimișlia, construită din bani americani

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a inaugurat la 28 iulie curent, la Cimișlia, unitatea de salvatori și pompieri.

Potrivit unui comunicat de presă, remiza a fost deschisă după ce a fost construită din temelie pe un teren din oraș. Proiectul de construcție a unității vine în contextul acordului de colaborare între Guvernul SUA cu Guvernul Republicii Moldova.

Pentru deschiderea oficială la eveniment a fost prezent Primul ministru Pavel Filip, ambasadorul SUA în Republica Moldova James. D. Pettit, ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan și șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale general – maior Mihail Harabagiu și reprezentanții autorităților publice locale. În cadrul discursurilor sale, oficialii au vorbit despre necesitatea promovării siguranției în rândul cetățenilor Republicii Moldova și despre importanța edificării unor remize destinate prevenirii și lichidării situațiilor excepționale.

Conform acordului de colaborare între cele două state Republica Moldova a beneficiat de reconstrucții a mai multor subdiviziuni din raioanele Basarabeasca, Comrat, Edineț, Soroca și Bălți, iar datorită aportului adus de poporul american, urmează să fie renovate unități de salvatori și pompieri în raioanele Taraclia și Cahul. În unitatea de salvatori și pompieri edificată în Cimișlia urmează să activeze 21 de angajați, care vor interveni pentru lichidarea riscurilor în 38 de localități din zonă. Angajații serviciului vor beneficia de condiții la standarde europene, iar activitatea acestora va organizată în birouri moderne și boxe spațioase.

De serviciile calificate ale angajaților Serviciului Situații Excepționale vor avea parte 62 mii de oameni din localitățile raionului Cimișlia. Conform costurilor estimate, valoarea acestui proiect este de 530 mii dolari americani. provincial.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus