Timpul.md

Politică 14 August 2019 | 13:00

VIDEO / ORDINEA DE ZI - Ședința Guvernului din 14 august 2019, ora 13.00 / Guvernul Sandu ar putea desemna astăzi doi judecători la Curtea Constituțională

 Cu privire la cadre

Guvernul ar putea să-i desemneze, în cadrul ședinței sale de astăzi, pe cei doi judecători la Curtea Constituțională, dintr-un total de patru candidaturi selectate în cadrul unui concurs, organizat de o comisie condusă de premierul Maia Sandu, din care au făcut parte mai mulți reprezentanți ai societății civile.

La finalul concursului, prim-ministrul a anunțat că numele celor doi magistrați vor fi anunțate săptămâna aceasta, în cadrul ședinței Executivului.

În ordinea punctajului obținut, cei patru candidați sunt Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca. Vladimir Grosu a fost desemnat judecător și de o comisie a Legislativului, celălalt candidat fiind Nicolae Eșanu, iar Consiliul Superior al Magistraturii i-a numit pentru aceste posturi pe Eduard Ababei și Serghei Țurcan.

Curtea Constituțională este compusă din șase judecători, câte doi desemnați de Parlament, Guvern și CSM.

Amintim că membrii Curții și-au dat demisia în contextul deciziilor scandaloase de la începutul lunii iunie motiv pentru care în Rep. Moldova a existat o dualitate de putere timp de aproximativ o săptămână.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus