Actualitate

VIDEO / Programul “Prima Casă”, implementat cu succes: 121 de familii vor avea acoperiş deasupra capului

Valoarea totală a contractelor de creditare este de 68 de milioane de lei, iar garantia totală acordată de stat a ajuns la aproape 30 de milioane de lei. De împrumuturi au beneficiat 91 de cupluri şi 30 de persoane necăsătorite, cu vârsta medie de 31 de ani.

De asemenea potrivit datelor oferite de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Medii, care administrează programul în numele Guvernului, cele mai multe contracte ipotecare în cadrul proiectului au fost perfectate în Chişinău (91) și Bălţi (21). S-au mutat la casă nouă sau o vor face în scurt timp patru beneficiari de la Râșcani, trei de la Cahul, câte doi la Comrat și Ungheni și unul la Nisporeni.

La Programul „Prima Casă”, lansat în data de 26 martie 2018, pot aplica cetăţeni cu vârsta de până la de 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte imobile, precum și credite ipotecare. Salariul trebuie să fie cel puțin dublu faţă de rata lunară, iar statul va garanta 50 % din soldul creditului acordat. Pentru 2018, în bugetul de stat este prevăzut un fond de garantare în valoare de 50 milioane de lei.

În scurt timp, proiectul urmează să fie extins pentru angajați publici, pentru care statul va compensa o jumătate din creditul ipotecar. De asemenea, vor putea aplica la ”Prima Casă” și tinerii care au moștenit sau primit în dar case în sate, cu excepția suburbiilor capitalei, dar și cei care dețin un imobil care nu asigură cel puțin șase metri pătrați de spațiu locativ pentru fiecare membru al familiei.

Sursa: Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *