Timpul.md

Actualitate 12 Decembrie 2018 | 11:40

SUPER-ROBOTUL rus lăudat pe un post național s-a dovedit a fi un actor COSTUMAT / VIDEO

La 11 decembrie, în orașul Iaroslavl din Rusia, s-a deschis Forumul „ProeKTOriA”, dedicat invatamantului profesional. Judecând dupa reportajul jurnaliștilor „Vesti Iaroslavl”, la forum a participat și un robot umanoid ”Boris”, despre care postul tv susținea că este „cel mai avansat din domeniu”.

Într-un interviu acordat pe scenă, robotul a declarat că știe matematica, dar că ar dori să învețe să picteze și să compună muzică și apoi și-a demonstrat abilitățile de dans.

Dupa ce s-a aflat ca, in realitate, robotul ”Boris” era de fapt un actor costumat, reportajul a fost sters de pe canalul YouTube al postului tv.

Așa cum a notat portalul TJ, acest fragment al reportajului tv a declansat un val de nedumeriri din partea publicului. În special, mulți au observat lipsa de senzori externi la ”robot”. În plus, în timpul dansului, acesta executa o mulțime de mișcări inutile, iar spectacolul sau a fost în mod vădit înregistrat din timp. În cele din urmă, încercările de a găsi orice informații despre ”Boris” pe Internet au eșuat.

Luate împreună, incoerențele sugerau că așa-numitul robot este de fapt o persoana umana costumata.

De fapt, organizatorii forumului au declarat ulterior că nici nu au încercat să-l prezinte pe ”Boris” drept robot real – acesta fiind mai degraba un fel de mascota a evenimentului, care urma sa faca comentarii cu umor despre inteligența artificială și robotică.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus