Timpul.md

Actualitate 30 Iulie 2017 | 14:57

Video. DETALII NOI în cazul decesului primarului din Sângera. Localnicii cred că a fost asasinat. Nu va fi înmormântat ca un sinucigaș

UPDATE: Primarul urmează să fie adus mâine dimineață de la morgă unde se stabilește acum cauza decesului. Va fi înmormântat miercuri sau joi.

Oamenii din localitate sunt șocați de acest caz. Potrivit mătușii Alexandra, lucrătoare a bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, Mihai Lari a fost asasinat intenționat și nu este vorba de sinucidere. „Primarul o să fie înmormântat miercuri sau joi, încă nu s-a decis. Nu s-a găsit încă componenta glonțului care rămâne în urma tragerii de foc, nu s-a găsit nimic…Oamenii sunt șocați. Mulți cred că el a fost împușcat, nu s-a sinucis. Lumea este disperată și este foarte tristă. Rudele sunt îndurerate”, a declarat femeia pentru TIMPUL.MD.

Totuși, Poliția Capitalei refuză să comenteze cazul întrucât are loc stabilirea tuturor circumstanțelor. Versiunea primară este sinuciderea.

Potrivit practicii bisericii creștin-ortodoxe, sinucigașilor nu li se face slujbă și sunt îngropați la marginea cimitirului. „Slujbă înmormântării sinucigașilor să fie făcută numai de către un singur preot, și nu în locașul sfintei biserici, ci pe marginea gropii, iar preotul să poarte numai epitrahilul, săvârșind slujbă după ritual redus. Să nu se tragă clopotele și să nu se țină cuvântări. Celor care s-au sinucis cu bună-știință și în integritatea facultăților mintale nu li se săvârșește nici o slujbă și sunt îngropați la marginea cimitirului, într-un loc anume destinat”, scrie crestinortodox.ro.

Totuși, practica s-a adeverit a fi selectivă, întrucât primarului de Sângera i se va face o slujbă în biserică, ne-a confirmat lucrătoarea bisericii din localitate.
Primarul Mihai Lari, din partea Partidului Liberal, a fost găsit mort de către membrii familiei în patul său, la ora 10. Lângă trupul edilului, împușcat în cap, a fost găsit și un pistol. Arma nu-i era în mână, iar poziția corpului față de armă ridică foarte multe semne de întrebare, spun mai mulți săteni, contactați de redacția Vocea Basarabiei.  

De cealaltă parte, oamenii legii spun că versiunea preliminară a morții bărbatului în vârstă de 55 de ani este sinuciderea. Mihai Lari era la al treilea mandat de primar al orașului, după un mandat deplin (1993-1999) și unul de interimar (2009-2010), a fost reales la ultimele alegeri (2015) cu un scor scontat garantându-i și majoritatea de consilieri în Consiliul Local.

În trecut a fost șef la Direcția Implementare și supervizarea proiectelor din cadrul Direcției Generale „Transport public și căi de comunicații” a Consiliului municipiului Chișinău. Mai mulți consilieri ai CL Sângera au declarat că primarul nu avea probleme în familie, avea o situație financiară stabilă, nu avea probleme cu vecinii, sătenii și nu se cunoștea să aibă conflicte ori dușmani.

Surse ale redacției, Vocea Basarabiei, au declarat că singurele ipoteze ale morții tragice a edilului sunt acțiunile reușite din ultimele luni, în care a readus bunăstarea în localitate după modesta administrare a fostei adminitrații orășenești. În acest an, după ce s-a opus redeschiderii gunoiștii locale, primarul a pus pe roate și mai multe planuri de renovare și dezvoltare a infrastucturii locale


Foto: tv8.md

Foto: tv8.md
 
Video: tv8.md

Sursa text: voceabasarabiei.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus