Timpul.md

Actualitate 21 Octombrie 2021 | 16:03

VIDEO/ Furt la Florești: Extrăgeau din pământ țevile unui apeduct nefinalizat

Ziua amiaza mare, mai multe persoane s-au pornit la furat. Acestea au fost prinse în flagrant de către Poliție, în timp ce extrăgeau din pământ țevile unui apeduct nefinalizat pe un câmp din Florești.

Totul s-a întâmplat luni, 18 octombrie 2021, când a fost constatat faptul sustragerii unui segment de apeduct nefinalizat din preajma satul Alexeevca, raionul Florești, în direcția apeductului Soroca-Bălți.

Făptașii au venit pregătiți cu tehnică specializată de excavare și transport și au reușit să extragă ilegal din pământ circa 800 metri de rețea metalică, cu diametrul 500 mm înainte să fie prinși.

Potrivit poliției, suspecții intenționau să vândă țevile la fier uzat. Pagubele provocate S.A. „Servicii Comunale Floreşti” sunt de peste 1 milion de lei.

Totodată, pe lângă pagubele materiale, a fost prejudiciat întreg sistemul de alimentare cu apă a localităților din preajmă orașul Florești, deoarece construcția apeductului avea ca scop asigurarea alternativă a consumatorilor cu apă potabilă din apeductul existent Soroca-Bălți.

Acțiuni ilicite de acest gen au avut loc și în anul 2017, când au fost sustrase circa 500 de metri de țeavă de apeduct. Poliția întreprinde măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Sursa: jurnal.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus