Actualitate

VIDEO. Rusia, ACUZAŢII GRAVE pentru SUA. Ce organizaţie teroristă ar SPRIJINI şi care sunt DOVEZILE

 Ministerul Apărării de la Moscova afirmă că aviația americană a încercat să împiedice lovituri aeriene rusești asupra ISIS în jurul orașului sirian Abu Kamal. În acest scop, avioanele ‘coaliției’ ar fi intrat într-o zonă situată la 15 km distanță de Abu Kamal pentru a împiedica activitatea aparatelor rusești.

„Aceste fapte sunt dovezi concludente că SUA, imitând o luptă fără concesii împotriva terorismului în fața comunității internaționale, furnizează de fapt acoperire unităților Statului Islamic”, susține ministerul rus.

„Astfel de acțiuni ale „coaliției internaționale” sunt o dovadă a faptului că ofensiva rapidă a forțelor siriene la Abu Kamal a subminat planurile SUA de a crea organisme de putere „proamericane”, care să nu se subordoneze guvernului sirian, pentru administrarea teritoriilor de pe malul estic al Eufratului”, susține instituția de apărare rusă.

Ministerul Apărării rus a dat publicității și o serie de imagini, chipurile realizate de drone în data de 9 noiembrie, care arată cum coloane lungi de jihadiști se retrag — sub presiunea loviturilor aviației ruse și a forțelor siriene — din Abu Kamal spre o zonă la granița cu Irakul.

Conform acestuia, SUA au motivat că nu au bombardat coloanele de rebeli în retragere, întrucât aceștia ‘se predau de bună voie’ și astfel cad sub incidența Convenției de la Geneva privind prizonierii de război.

Acuzațiile Ministerului rus al Apărării au fost susținute și de ministrul rus de externe Serghei Lavrov. El a spus că situația din Abu Kemal nu este un caz izolat de „îngăduință americană față de teroriștii din Siria”.

„În ce privește Abu-Kemal, acesta nu este singurul moment în care SUA manifesta milă față de teroriști”, a declarat Lavrov marți la o conferinta de presa. El a reamintit că, „în cucerirea Raqqa sau a Mosulului din Irak, a fost deschisa o poartă figurală pentru membrii ISIS”. „Există multe întrebări pentru SUA și despre obiectivele pe care le au în Siria”, a adăugat ministrul, citat de Interfax.

Totusi, asa cum sustin investigatorii Conflict Intelligence Team (CIT), o parte din „dovezile” publicate de armata rusă reprezinta capturi de ecran din jocul „AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron”.

 

Mai mult, alte imagini, prezentate ca „dovezi” de Moscova, sunt de fapt cadre filmate de Ministerul Apărării din Irak în timpul atacului Fortelor Aeriene irakienene împotriva ISIS in Fallujah, din iunie 2016.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *