Actualitate

VIDEO: Andrei Năstase îl consideră nevinovat pe Dorin Chirtoacă, dar îi cere demisia

Potrivit Preşedintelui Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), demisia este ultima posibilitate prin care edilul capitalei  ar putea demonstra că are dreptul la reabilitare. Pentru că doar așa l-ar putea împiedica pe Vladimir Plohotniuc să conducă  capitala „prin diverşi interpuşi, controlaţi cu dosare penale”, a explicat Andrei Năstase într-un îndemn video postat pe o rețea de socială

„Nu este un secret că aşa-zisa justiţie de buzunar pregăteşte zilele acestea procedura de suspendare din funcţia de edil al capitalei. Lucrul acesta a început prin solicitarea de către procuratura generală – aservită, iar justiţia lui Plahotniuc abia așteaptă să vă execute în zilele imediat următoare, astfel încât suspendarea să înceapă să-și producă efectele juridice”, scrie liderul PPDA.

Aștfel demisia îi va permite primarului să scape de șantajul lui Plahotniuc. „Dorin, dincolo de neînţelegerile politice dintre noi, dincolo de gestul nesăbuit din 7 iunie, 2015, când s-a încercat, știi bine, la ordinul lui Plahotniuc, să se zădărnicească o întrunire populară de amploare, demisia din funcţia de primar al municipiului Chişinău, pe care o cer astăzi, va oferi o şansă, cât de mică, democraţiei din ţara noastră. E poate ultima ta posibilitate de a demonstra că ai dreptul la reabilitare, că nu rămâi în continuare o unealtă de șantaj în mâinile celui care a făcut tot posibilul să-ți distrugă sufletul și cariera. Fă asta și ca o recunoaştere oficială a imposibilităţii de a-ţi mai continua mandatul pentru oameni, nu pentru șantajiștii tăi de la GBC. Cât încă poți, vorbește public despre tot ce știi de crimele regimului Plahotniuc din acești ani, pentru a înțelege de ce orașul nostru a ajuns în ruine”, a mai spus Năstase

 

Îndemnul lui Năstase vine după la 21 iunie, Instanța a confirmat colectărea a 75 442 semnături valabile pentru desfășurarea referendumului privind demisia primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Vineri, Judecătoria Chișinău a admis cererea grupului de inițiativă cu privire la colectarea semnăturilor în vederea organizării și desfășurării referendumului, iar în scurt timp documentele vor fi transmise Consiliului municipal Chișinău pentru adoptarea unei decizii cu privire la data plebiscitului.

Amintim că Dorin Chirtoacă figurează în dosarul „parcărilor cu plată”, care a fost transmis recent în instanța de judecată. Primarul se află în arest la domiciliu, iar procurorii au solicitat Consiliului municipal suspendarea primarului din funcție pe durata procesului de judecată.

TIMPUL.MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *