Timpul.md

Lumea 29 Iunie 2020 | 11:55

VIDEO: Atac armat în Pakistan. Cel puțin o șapte persoane au MURIT și alte șapte au fost rănite

Cel puțin șase persoane, printre care un polițist, au murit după ce patru bărbați înarmați au atacat luni Bursa din Karachi (Sud), capitala financiară a Pakistanului, o acțiune revendicată de un grup care militează pentru independență în provincia vecină Balucistan, scrie AFP.

"Patru gardieni și un civil au fost uciși", precum și un polițist, "într-un atac terorist cu grenade și puști" care a vizat Bursa din Karachi, a afirmat poliția, într-un comunicat. Fundația Edhi, principala organizație de salvare din Karachi, a invocat 7 morți și 7 răniți. Cei patru atacatori ar fi și ei morți.

Atacul împotriva Bursei din Karachi vine la zece zile după ce o grenadă a vizat un grup de persoane care stăteau la coadă în fața unui birou de ajutoare sociale. O persoană a fost ucisă și patru rănite în acest atac care nu a fost revendicat.

 


După un deceniu sângeros, în care atentatele erau practic zilnice, violențele s-au redus foarte puternic în Pakistan. Astfel de atacuri constituie acum excepția, în timp ce înainte erau regula. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus