Timpul.md

Actualitate 20 Octombrie 2017 | 10:50

VIDEO: Piloți, suspendați după o manevră „riscantă” și „inutilă” la aterizare

Piloții unui zbor al companiei Air Berlin au fost suspendați, după ce au încercat o „cascadorie” la manșa unui avion, au declarat miercuri reprezentanții companiei.

Piloții au întâmpiniat probleme luni la aterizarea pe pista din Dusseldorf. Aviatorii de la manșa zborului A33O au ratat voit aterizarea, înălțând avionul și trâgând brusc spre stânga, atunci când aeronava era poziționată pe pistă. Aterizarea a reușit de abia la cea de-a doua încercare a piloților, notează The Telegraph.

O astfel de eroare nu ar trebui să fie permisă întrucât piloții sunt instruiți să efectueze corect astfel de proceduri „go-around”. Întrucât manevra este catalogată ca fiind „neobișnuită”, autoritățile germane investighează cazul

Un aviator al unei alte companii aeriene a declarat pentru Reuters că o astfel de manevră nu trebuie efectuată atunci când situația nu o impune, adăugând că piloții respectivi s-au expus unui „risc inutil”.

Purtătorul de cuvânt al companiei Air Berlin a declarat că această situație a ridicat semne de întrebare, iar o anchetă va fi cea care va elucida cazul.

Air Berlin a depus cererea de insolvență pe 15 august, iar Lufthansa a semnat un acord pentru a cumpăra o mare parte din acțiunile sale


Sursa: The Telegraph

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus