Media

Vietnamul interzice postările online care ar DĂUNA imaginii statului

Noua lege, prin Decretul 72, a intrat în vigoare la 1 septembrie. Ea limitează posibilitățile de postare pe paginile personale online, inclusiv Facebook, Twitter și blogurile.

În același timp, Decretul 72 nu exemplifică ce anume ar fi o încălcare. Lege cere, de asemenea, ca fiecare site străin să conțină cel puțin un server vietnamez, ceea ce i-ar permit Guvernului Vietnamului să controleze conținutul lui.

„Câinii de pază” a libertății presei de la „Reporters Without Borders” (Reporteri fără frontiere) au critic decretul înainte ca acesta să devină lege, numindu-l „cea mai dură ofensivă împotriva libertății de informare” în țară de când prim-ministrul a semnat o rundă de sancțiuni grele în adresa presei în 2011.

„Reporters Without Borders” a cerut națiunilor să impună sancțiuni severe guvernării vietnameze în cazul în care va fi semnat acest Decret.
Vietnam a fost criticat de SUA și importante firme de internet, precum Google și Yahoo!, însă, la rândul său, Vietnamul a zis că acest Decret a fost înțeles greșit și nu încalcă drepturile omului.

Vitenamul se află pe locul 172 din 179 în topul libertății presei realizat de „reporters Without Borders”. În închisorile Vietnamului sunt deja întemnițați 35 de bloggeri și cyber-dizidenți.

Sursa: www.cbc.ca 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *