Timpul.md

Social 12 Decembrie 2012 | 07:08

„Viitorul Armatei Naţionale sună bine şi vă invităm să faceți parte din el”

Show de excepție cu elemente de luptă corp la corp ilustrate de militarii batalionului cu destinație specială dar și lansarea expoziției de fotografie „Armata Națională în imagini”, au fost prezentate în cadrul unei întâlniri a elevilor Liceului „Orizont” din Durlești, cu ministrul Apărării Vitalie Marinuța și reprezentanții Armatei Naționale.

În cadrul evenimentului, ministrul Vitalie Marinuța a vorbit despre perspectivele carierei militare și modalitățile de angajare în Armata Națională, menționând faptul că Armata este în primul rând disciplină, curaj, tărie de caracter și loialitate față de țară.

„Consider că ceea ce facem în cadrul Armatei Naționale trebuie să fie adus la cunoștința societății civile și în special a tinerilor. Cred că o singură demonstrație nu poate să convingă liceenii să se includă în activitatea militară, însă dacă prin această acțiune le-am trezit interesul, atunci este bine”, a menționat Vitalie Marinuța.

Ministrul Apărării a promis liceenilor că în prima jumătate a anului 2013, programul colaborării bilaterale dintre cele două instituții va continua cu organizarea unei excursii la Academia Militară și o zi de instruire în poligonul Bulboaca.

La rândul său, directorul liceului „Orizont”, Turgay Șen a salutat prezența ministrului Apărării și a oficialilor Armatei Naționale specificând importanța acestei întâlniri cu elevii.

„Vreau să menționez faptul că avem câțiva absolvenți care sunt acum studenți la Academia Militară „ Alexandru cel Bun”. Acest lucru demonstrează că structura militară prezintă interes pentru absolvenții noștri și sper că nu suntem la ultima întâlnire de acest gen”, a spus Turgay Șen.

La 31 octombrie 2012, ministerul Apărării și Liceul Teoretic „Orizont” au încheiat un acord de colaborare în domeniul educațional. Acordul prevede colaborarea celor două instituții pe segmentul educației militaro-patriotice, precum și înmatricularea copiilor militarilor Armatei Naționale la studii în Liceul Teoretic „Orizont” la un preț redus. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus