Ultima oră

Vineri s-ar putea scumpi gazele, lumina şi căldura

Anterior SA „Moldovagaz” a depus la ANRE o cerere în care a solicitat majorarea tarifului mediu la gazele livrate consumatorilor finali cu 14,1%: de la 3542 lei/1000 m3 la 4042 lei/1000 m3 (fără TVA de 6%).

SA „Moldovagaz” şi-a motivat cererea prin creşterea preţului de procurare a gazelor naturale în trimestrul II al anului 2010, fluctuaţia cursului de schimb al valutei naţionale, majorarea cheltuielilor de întreţinere a reţelelor de gaze în legătură cu sporirea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real al economiei, precum şi prin pierderile financiare acumulate în trimestrul I al anului curent.

În contextul planării noului val de scumpiri, deputaţii Mişcării „Acţiunea Europeană”, Veaceslav Untilă şi Iurie Colesnic, au propus înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze activitatea economico-financiară a SA „Moldovagaz”. Prin crearea acestei comisii s-a propus examinarea modului în care a fost administrată societatea în ultimii cinci ani de zile, în condiţiile în care „Moldovagaz” a cerut repetat majorarea tarifelor la gaze.

Sursa: infoprim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *