Actualitate

Vinurile moldoveneşti cuceresc piaţa chineză

Vinificatorii participanţi la expoziţia din Shanghai spun că chinezii au rămas impresionaţi de vinurile moldoveneşti, iar exporturile în această ţară cresc de la an la altul. „Volumul vânzărilor creşte în fiecare an. Ultima istorie de succes a noastră în colaborare cu China este că anual vindem marfă de 500 de mii de euro”, a menționat Ludmila Gogu, producător vinicol.

Pe lângă pieţele tradiţionale, vinificatorii moldoveni încearcă să găsească noi pieţe de desfacere. China este tot mai atractivă, întrucât, potrivit estimărilor, va deveni în 2015 cel mai mare consumator de vinuri din lume.

Producătorul vinicol Sergiu Spânu a menționat că viticultorii moldoveni sunt în căutare de alte piețe de export, pentru a crește imaginea companiilor autohtone. „Chinezii nu cunosc nimic despre Moldova, sunt impresionaţi de vinuri, de istoria şi cultura noastră. De aceea trebuie să fim insistenți cu prezenţa noastră la expoziţiile de acolo”, afirmă directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu.

Menționăm că, anul trecut Republica Moldova a exportat în China circa un milion de sticle de vin. Responsabili de la Oficiul Național al Viei și Vinului spun că odată cu implementarea noilor programe de promovare prezența pe această piaţă ar putea creşte cu 300-400 de procente.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *