Timpul.md

Eveniment 25 Mai 2016 | 17:07

Vinurile noastre premiate la nivel internațional vor putea fi degustate la un eveniment de zile mari

Vinuri produse în Moldova, premiate internațional vor putea fi degustate la Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară. 

Evenimentul care va avea loc mâine, la Chișinău, va aduce în atenția pasionaților sute de vinuri de sezon – albe și rose – inclusiv produsele distinse în acest an cu medalii și premii la concursurile internaționale.

Pe parcursul anului curent Vinul Moldovei a participat la cele mai importante competiții specializate din lume, fiind apreciat înalt de experții internaționali. Pe parcursul anului curent, 104 mostre de vinuri din Moldova au fost înregistrate în concursurile internaționale, dintre care un număr impresionant de 2/3 au fost distinse cu medalii și mențiuni.

Vinul Moldovei a fost distins cu 81 de premii, printre care: 1 medalie de aur Grand Prix, 11 medalii de aur, 17 medalii de argint, 28 medalii de bronz și 24 vinuri – au fost menționate de juriul internațional.

Aceste rezultate se datorează eforturilor de ameliorare a calității vinurilor, susținute de reformele în sectorul vitivinicol, crearea indicațiilor geografice protejate, elaborarea registrului vitivinicol de stat și investițiile în noi echipamente, tehnologii și plantații viticole.

La Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară, pe lângă noile lansări și surprize de la producători, vizitatorii vor putea degusta toate vinurile premiate care corespund tematicii ediției de primăvară – albe și rose. Printre acestea se numără:
• Chardonnay 2015, Vinăria din Vale (aur - Concours Mondial de Bruxelles și argint - Decanter World Wine Awards),
• Feteasca Regală, Carpe Diem (argint - Berliner Wine Trophy),
• Pinot Griggio 2015, Vinăria Purcari (bronz – Decanter World Wine Awards)
• Chardonnay dulce 2013, Chateau Vartely (argint - Concours Mondial de Bruxelles),
• Sol Negru Chardonnay 2012, Asconi (argint - Berliner Wine Trophy),
• Sauvignon Blanc 2015, Albastrele (bronz – Decanter World Wine Awards și International Wine and Spirits Competiton)
• Albarino 2015, Fautor (bronz – Decanter World Wine Awards și International Wine Challange)

Ediția aniversară Vernisajul Vinului se va desfășura pentru prima dată în aer liber, într-o atmosferă plăcută de primăvară și cu un decor special, la „Capitoles Park”, situat pe adresa: str. Melestiu 13A, parcul Valea Trandafirilor, mun. Chișinău. Evenimentul, devenit un brand notoriu, va propune publicului un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului, expuse de 30 de companii vinicole producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei.

În ajunul evenimentului, doritorii de a-și asigura un loc la Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară trebuie să se grăbească să procure unul din cele 70 de bilete rămase, la prețul de 250 de lei, accesând https://iticket.md/event/vernisajul-vinului-editia-x-a-cuvee-jubiliara/, de la magazinele specializate (Vinoteca Wine.md, Carpe diem, Arta Vinului, Vinurile Moldovei) sau la intrarea la eveniment.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus