Timpul.md

Actualitate 9 Februarie 2019 | 15:44

Viorel Savva – vrea să se ia de piept cu sistemul

 Viorel Savva este un candidat atipic și face o campanie neconvențională. Candidează independent pentru diaspora, circumscripția 51 (SUA, Canada). De profesie avocat, fost lector la universitate, recent admis în Baroul din New York, Savva consideră că șansa Moldovei este de a schimba sistemul politic actual, de a renunța la apucăturile politicianiste dovedite falimentare și de a construi ceva nou.

 ,,Curajul de a fi liber!” acesta este sloganul lui Viorel Savva, inspirat oarecum de aerul tare al New York-ului. Avem nevoie, într-adevăr, de oameni liberi pentru a reconstrui Moldova. Avem nevoie de mai puțini politicieni! Avem nevoie de democrație și valori reale! Iată ce declară candidatul în ,,Declarația Polică” pe care o putem consulta pe site-ul său www.savva.md:


,
,A venit timpul să construim la noi în țară un sistem democratic, care să promoveze adevăratele valori și principii democratice, un sistem bazat în primul rând pe meritocrație și pe educație. Pentru a avea o țară prosperă și democrată avem nevoie de oameni educați, de o școală care să dea posibilitatea fiecărui copil din Moldova să își atingă potențialul, să devină ceea ce visează să ajungă, să fie pregătiți pentru multiplelor provocări ale timpurilor noastre. Doar având o masă critică de specialiști și manageri putem face ca Moldova să progreseze și să își găsească locul în Europa.”

Viorel Savva susține că este absolut necesar de a lupta împotriva corupției endemice care a cuprins toate structurile politice și administrative și că trebuie să ne luăm țara înapoi de la cei care au capturat statul moldovenesc.

Viorel Savva își asumă adoptarea de către următorul Parlament a ,,Legii Diasporei”, legea care va reglementa relațiile dintre Republica Moldova și cetățenii săi aflați temporar sau definitiv în afara granițelor sale.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus