Ultima oră

VIRUSUL A SCĂPAT DE SUB CONTROL / Rusia înregistrează din nou mai mult de 10.000 de cazuri zilnic

Numărul total al cazurilor este de 187.859, dintre care 10.699 recenzate în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţilor, ceea ce face din Rusia a cincea cea mai afectată ţară.

Din punct de vedere al statisticii, numărul morţilor este încă scăzut: 1.723, dintre care 98 în cursul ultimelor 24 de ore.

"Rusia trăieşte probabil o epidemie întrârziată", a declarat Michael Ryan, directorul executiv însărcinat cu problemele de urgenţă sanitară al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

El a cerut Rusiei să "înveţe lecţiile" din ceea ce au trăit până acum celelalte ţări confruntate cu pandemia.

Premierul rus Mihail Mişustin, care a fost spitalizat după ce a declarat în 30 aprilie că a fost diagnosticat cu Covid-19, a apărut la televiziune pentru prima dată de la acest anunţ.

El a participat cu miniştri la o videoconferinţă consacrată susţinerii economice şi sociale a foştilor combatanţi din cel de-al Doilea Război Mondial, al cărui sfârşit este comemorat în prezent în Europa.

Potrivit mass-media, şeful guvernului rus continuă să fie tratat în spital.

El nu a vorbit despre starea sa de sănătate, dar, câteva zile mai târziu, Vladimir Putin a asigurat că se simte mai bine.

Moscova, care a prelungit măsurile de izolare până la 31 mai, rămâne de departe principalul focar al pandemiei în Rusia, cu 5.846 de noi cazuri înregistrate vineri, totalul fiind de 98.522.

Numărul mare de cazuri în Rusia care a fost raportat de o săptămână se explică, afirmă autorităţile, prin faptul că au fost efectuate mai multe teste – 4,98 de milioane potrivit unei numărători de vineri – şi nu a unei accelerări a răspândirii virusului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *