Timpul.md

Actualitate 8 Ianuarie 2017 | 12:57

Viscolul şi ninsoarea continuă

Pe parcursul nopţii şi până la moment viscoleşte pe întreg teritoriul ţării, iar angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare lucrează în regim sporit întru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor auto care sunt blocaţi în nămeţi.

Precizăm că, la această oră din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului sunt blocate următoarele trasee naţionale, dintre care şi:
- Bender-Căinari-Răzeni,
- Vulcănești -Cahul-Taraclia,
- Ciadîr-Lunga - Comrat-Cantemir,
- Chişinău - Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti,
- Comrat - Chirsova – Congaz – Svetlîi,
- Cahul-Taraclia.

De asemenea, sunt blocate traseele locale raionale, dintre care şi:
- Ungheni: Sculeni-Cerepcani, Pîrlița-Negureni, Pîrliți-Todirești, Ungheni-Cetireni, Valea Mare-Brăileni;
- Leova: Filipeni, Borogani, Hîrtop, Tigheci, Tomaiul Nou;
- Ştefan Vodă: Brezoaia, Simionovca, Caplani;
- Căuşeni: Ucrainca, Firladeni, Marianca de Sus, Tricolici, Florica, Plopu;
- Cantemir: Şamalia, Bobocica, Ţolica, Flocoasa, Coştangalia, Cîşla, Lăguţa, Capaclia;
- Vulcaneşti: Etulia, Chisicioi.

În total, pe ţară sunt blocate 13 trasee naţionale şi 33 de localităţi, autospecialele activează sporit pentru deblocarea acestora.
La moment, cele mai problematice zone sunt în raioanele Cantemir şi Cahul.

Atenţionăm că, la această oră este interzisă deplasarea spre Vamele Tudora şi Palanca din partea Ucrainei, transportul de mare tonaj nu circulă, se permite doar transport particular şi de mic tonaj. Şoferii sunt rugaţi să evite deplasarea pe traseul menţionat, cu detalii ulterioare revenim.

Conform datelor operative ale Inspectoratului Naţional de Patrulare, pe parcursul a 24 ore peste 100 de unităţi de transport cu oameni au fost deblocate din zăpadă, dintre care 23 rutiere, 6 autobuze, iar celelalte transport privat. Totodată, au avut loc 8 accidente rutiere, dintre care 4 s-au produs în capitală, 8 persoane avut de suferit diferite traumatizme şi fără personae decedate.

De asemenea, pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost antrenați în activități 605 de angajați ai Inspectoratelor de poliție teritoriale, iar pe timp de noapte 111 de echipaje de patrulare cu 378 de ofițeri de patrulare. La ziua de astăzi, întru menținerea traficului rutier pe tot teritoriul țării au fost create 135 de echipaje mobile, cu implicare a 273 angajați ai Inspectoratelor de politie teritoriale.

În atenţia şoferilor: Dacă circulați prin zone afectate de zăpadă, Inspectoratul Naţional de Patrulare Vă recomandă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere.

În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost! 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus