Timpul.md

Istorie 3 Decembrie 2019 | 17:59

Vlad Țepeș în TOP 10 cei mai înfricoșători bărbați ai tuturor timpurilor

Site-ul www.listverse.com a realizat un clasament al celor mai răi oameni din lume, în funcţie de brutalitatea acţiunilor.

Pe locul 10 a fost plasat Attila Hunul “sinonim pentru cruzime”, care este cunoscut pentru invaziile sale barbare. Acest este urmat de Maximilien Robespierre, liderul Revoluţiei Franceze, forţa din spatele Terorii, cand zeci de mii de oameni au fost executaţi prin ghilotină.

Ruhollah Khomeini, liderul iranian, este aşezat pe locul 8, Idi Amin Dada, presedintele Ugandei (regimul său a rămas cunoscut în istorie pentru abuzuri şi crime, se estimează ca în timpul lui au murit aproape 500.000 de oameni) – pe locul 7, Leopold II al Belgiei (de numele caruia se leagă moartea a 3 milioane de congolezi) - pe locul 6, iar Pol Pot, liderul khmerilor roşii - pe locul 5.

Pe locul 4 se află Vlad Ţepeş. “El este cunoscut pentru legendele pedepselor sale crunte, dar şi pentru faptul că a constituit muza romanului Dracula de Bram Stoker. În Romania, el este privit ca un prinţ cu un bun simţ al justiţiei “, menţionează sursa citată.

În faţa voievodului român se află Ivan cel Groaznic şi Adolf Hitler. Potrivit celor de la Listverse, cel mai rău om al istoriei este Stalin. De numele lui se leaga între 10 şi 60 de milioane de victime.

După opiniatimisoarei.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus