Politică

Vlad Filat: Presa comunista instiga la ura nationala

PLDM va sesiza procuratura si va ataca in judecata institutiile de presa care „trucheaza informatiile, instigand la vrajba si dezbinare nationala”. Declaratia a fost facuta, ieri, de liderul liberal-democrat, Vlad Filat.

„Am semnat pe adresa procurorului general demersul respectiv. El urmeaza sa dea calificativul necesar acestor actiuni. Ne vom adresa in instanta de judecata si vom cere sanctionarea, conform normei legale, a celor care participa intentionat la atatarea vrajbei sau dezbinarii nationale. Totul urmeaza sa aiba limite”, a declarat Filat. PLDM este nevoit sa intreprinda asemenea masuri, dupa ce mass-media afiliata puterii a plasat, de mai multe ori, spusele membrilor formatiunii in context defavorizant, denaturand continutul mesajelor.
„Unii jurnalisti au devenit calai in mana comunistilor”, a afirmat presedintele PLDM. El a adus drept exemplu declaratia lui Iurie Leanca si Dumitru Ciubasenco privind intentia liberal-democratilor de a elabora o strategie de facilitare a integrarii sociale a cetatenilor, indiferent de etnia acestora, care a fost prezentata compromitator de jurnalistii procomunisti.
„Pe parcursul a opt ani de zile, comunistii au manipulat cetatenii si n-au facut nimic pentru a oferi reprezentantilor mai multor etnii sa acceada in functii publice, astfel ca, in campania electorala, sa utilizeze cinic si obraznic aceasta separare”, a precizat Filat. Potrivit lui, Partidul Comunistilor pe toata durata guvernarii sale a impartit cetatenii in „ai sai” si „dusmani”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *