Moldova

Vlad Filat a avut un prinz de lucru cu Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii

Initial, Vlad Filat si Patriarhul Kirill au vizitat vinoteca din complexul subteran al combinatului de vinuri "Cricova", iar conducerea companiei i-a oferit Sanctitatii Sale o colectie de 600 de sticle de vinuri alese de mai multe soiuri. Sticlele vor fi pastrate in vinoteca, iar Patriarhul va decide personal ce va face cu ele.

La rindul sau, Prim-ministrul Vlad Filat i-a daruit Patriarhului Kirill un covor moldovenesc lucrat manual timp de trei luni de catre trei femei. Premierul i-a mai oferit Sanctitatii Sale un tablou cu un peisaj specific tarii noastre, dar si citeva sticle de vin fabricat dupa o tehnologie speciala.

Patriarhul a semnat in cartea pentru oaspeti a combinatului. In mesaj se spune: "Dumnezeu sa binecuvinteze vinificatorii moldoveni astfel incit ei sa fie recunoscuti pe intreg mapamondul".

De la "Cricova" Vlad Filat l-a condus pe Preafericitul Patriarh la Aeroportul International Chisinau. Inainte de plecare, Patriarhul Kirill a facut o scurta declaratie pentru presa, in care a multumit Republicii Moldova pentru ospitalitate.

De asemenea, Preafericitul Kirill a spus ca pleaca din Republica Moldova cu amintiri frumoase pe care le va pastra pentru totdeauna in sufletul sau. Patriarhul a spus ca Moldova trece printr-o perioada dificila din punct de vedere social-politic si este necesara consolidarea societatii, iar rolul bisericii ortodoxe este esential in acest sens.

La final, Patriarhul Kirill a urat cetatenilor Republicii Moldova realizari frumoase in plan familial si in edificarea unei societati prospere.

Dupa ceremonialul de ramas bun, Premierul Vlad Filat a declarat reperezentantilor mass-media ca vizita Patriarhului Kirill a fost una foarte importanta pentru Republica Moldova si pentru el personal.

Premierul a mentionat ca in discutiile purtate cu Patriarhul au fost abordate subiecte ce tin de prezentul si viitorul Moldovei, rolul bisericii ortodoxe.

Prim-ministrul a precizat ca vizita Preafericitului Kirill a avut scopul de a transmite poporului Republicii Moldova un mesaj de pace si de credinta in viitor.

Vlad Filat a mai spus ca a primit din partea Patriarhului Kirill o icoana ce-l reprezinta pe Sfintul Gheorghe Biruitorul si o biblie.  

Sursa text: Agenția Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *