Ultima oră

Vlad Filat este aşteptat luni la procuratură

 Procuratura Generală precizează într-un comunicat de presă că, la această etapă, continuă investigarea cauzei penale ce vizează acţiunile de dezordini în masă şi jafuri, comise de unii participanţi la întrunirile desfăşurate pe 7 aprilie. Procuratura reaminteşte că au fost audiate peste 1 500 de persoane, printre care foşti demnitari de stat, politicieni, deputaţi etc.

În urma instrumentării cauzelor penale în privinţa persoanelor care au participat activ la dezordini în masă, însoţite de devastarea sediilor edificiilor puterii centrale ale Republicii Moldova, la comiterea actelor de huliganism, la sustrageri deschise a bunurilor din aceste edificii – au fost pornite 52 de cauze penale, iar în judecată au fost expediate 31 de dosare în privinţa a 43 de persoane. Totodată, urmărirea penală a fost încetată în privinţa a 178 de persoane.

Concomitent, procurorii cercetează şi infracţiunile săvârşite de reprezentanţii autorităţilor publice contra protestatarilor şi altor persoane, catalogate ca exces de putere, tortură etc. Astfel, au fost înregistrate şi examinate, în special de procuratura militară Chişinău şi procuratura mun. Chişinău, 108 sesizări cu privire la infracţiuni. În 53 de cazuri au fost pornite cauze penale, 21 de dosare în privinţa a 36 colaboratori de poliţie au fost finalizate şi expediate în judecată.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *