Timpul.md

Actualitate 22 Iunie 2018 | 15:48

Vlad Plahotniuc alături de bursierii Fundaţiei Edelweiss: Suntem mândri de realizările lor, așa cum se mândresc și părinții și dascălii lor

Au fost răsplătiți pentru muncă, creativitate și inițiativă! Cei 100 de elevi selectați de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" în urma concursului "Burse pentru 100 de tineri" au primit diplome și premii bănești. Evenimentul, desfășurat într-o atmosferă festivă și degajată, a fost condimentat cu surprize. 

Pe parcursul unui an de studii, acești 100 de tineri au primit o bursă lunară de 500 de lei din partea "Edelweiss". La final de proiect, absolvenții și-au amintit cu emoție de momentul când au aflat că au fost selectați în program.

"Am început să țip de fericire, iar oamenii se uitau la mine ciudat. Eram foarte fericită și mi-am sunat familia să-i povestesc."

Pentru că au demonstrat că își doresc să persevereze, fundația i-a răsplătit pe măsură.

"Vă felicităm pentru performanțele pe care le obțineți, pentru munca pe care ați depus-o zi de zi, pentru faptul că sunteți cei mai buni dintre cei buni. Să știți că ne-a impresionat enorm de mult că niște tineri frumoși, tineri creativi, tineri cu inițiativă cum sunteți voi vă doriți să faceți o schimbare", a spus Lidia Cucoş, director executiv Fundația Edelweiss.

Bursierii au avut parte și de o surpriză. Fondatorul "Edelweiss", Vlad Plahotniuc, a venit să-i felicite personal. Șapte dintre ei s-au ales cu un premiu special pentru că au încheiat ultimul an de liceu cu zece pe linie.

Vlad Plahotniuc a venit cu un sfat pentru generația tânără.

"Eu vă îndemn să rămâneți în țară. Dacă oricum vreți și trebuie să plecați să acumulați experiență, cunoștințe peste hotare, atunci urmează al doilea îndemn, reveniți în țară! Reveniți pentru că țara are nevoie de voi, de tineri talentați, dedicați, și împreună o să schimbăm Moldova", a spus Vlad Plahotniuc,fondatorul "Edelweiss".

Olesea Panchiv este unul dintre elevii de zece. Tânăra originară din orașul Cimișlia recunoaște că suportul oferit de "Edelweiss" a motivat-o să-și dorească mai mult de la viață.

"Experiența pe care am avut-o cu Edelweiss a fost ceva nemaipomenit pentru mine deoarece am avut ocazia să cunosc o sumedenie de oameni minunați. Prin acest proiect tinerii sunt încurajați să rămână în țară și doar împreună putem contribui la îmbunătățirea situației existente", a spus Olesea Panchiv, bursieră.

Beneficiarii bursei spun că proiectul le-a oferit șansa să-și realizeze visele.

"Este foarte important ca tinerii să fie susținuți. Datorită acestei burse am putut să-mi achit singură unele ore suplimentare de limbă engleză", a spus Ecaterina Gherbovei, bursieră.

"Este o motivație puternică de a ne face viitorul aici în țară. Aș vrea să mulțumesc fundației Edelweiss și celor care au contribuit la realizarea visului nostru", a spus Nicoleta Guţu, bursieră.

Concursul naţional "Burse pentru 100 de tineri", destinat liceenilor de clasa a XII-a, a fost lansat în data de cinci iunie 2017 şi a avut drept obiectiv stimularea elevilor cu rezultate bune la învăţătură. Fiecare tânăr a trebuit să depună un dosar cu CV și copii ale diplomelor şi certificatelor care au atestat participarea la concursuri şi olimpiade şcolare. De asemenea, doritorii au trebuit să scrie un eseu cu titlul "Viitorul ţării mele sunt Eu".

PUBLIKA.MDPe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus