Actualitate

Vlad Plahotniuc merge în Polonia

De asemenea, Prim-vicepreşedintele Parlamentului din ţara noastră are programate întrevederi cu liderii structurilor parlamentare polone cu care Moldova colaborează pe linie legislativă: Adunarea Parlamentară a Poloniei şi Moldovei şi Grupul de prietenie moldo-polon din Parlament.

Temele abordate în cadrul întrevederilor vor viza intensificarea colaborării bilaterale şi a cooperării dintre cele două Legislative, susţinerea Poloniei în vederea aderării Moldovei la Uniunea Europeană şi implementarea reformelor necesare pentru atingerea acestui obiectiv strategic.
Menţionăm că Polonia a fost co-iniţiatoare a Parteneriatului Estic şi promovează activ extinderea Uniunii Europene spre Est. De asemenea, din punct de vedere economic, Polonia reprezintă un model pentru statele europene, fiind singura ţară membră a Uniunii care nu a intrat în recesiune.

Amintim că, recent, Vlad Plahotniuc a primit la Parlamentul de la Chişinău delegaţia Tribunalului Constituţional al Poloniei, care l-a invitat să viziteze şi această instituţie la Varşovia.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *