Timpul.md

Politică 26 Mai 2020 | 08:55

Vladimir Cebotari vrea să discute cu PDM despre un guvern „pro-european”. Popşoi despre Chicu: ESTE INCOMPETENT

 

Acest Guvern nu reprezintă majoritatea populaţiei, în condiţiile în care 60% preferă parcursul de reintegrare europeană. Astfel, acest Guvern nu mai poate să fie un Guvern în funcţie. Declaraţiile au fost făcute de deputatul Pro Moldova Vladimir Cebotari, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

„60% din cetăţeni preferă parcursul de reintegrare europeană, iar un Guvern care nu reprezintă majopritatea populaţiei nu mai poate să fie un Guvern în funcţie. Vladimir Cebotari dă de înţeles că PD ar trebui nu neapărat să participe la demiterea Guvernului, ci la retragerea reprezentanţilor PD din Guvern”, declară Cebotari.

Ce ţine de acuzaţiile de instabilitate politică, în caz de demitere a Guvernului, Vladimir Cebotari spune că „dacă PD îşi doreşte ca ţara să aibă un parcurs clar de integrare europeană, cred că avem toate ingredientele necesare pentru a ne aşeza în Parlament la masă şi să găsim o soluţii pentru numirea unui Guvern care să poată face faţă situaţiei de criză şi să recapete reputaţia şi încrederea RM în faţa partenerilor externi”.

De asemenea, şi deputatul Mihai Popşoi spune că PAS nu intenţionează să destabilizeze situaţia politică:

„Noi nu vom demite acest Guvern atât timp cât nu avem înţelegerea clară, convenită, pe cine punem în loc, pentru ca acest proces să nu dureze mult. Un guvern interimar nu poate administra treburile publice pentru necesităţile de astăzi, trebuie făcute modificări la buget, trebuie atrase fonduri din străinătate. Noi ne vom comporta responsabil, dar în acelaşi timp, poziţia noastră este univocă: Acest Guvern este incompetent”, a declarat Popşoi, argumentând, printre altele, ultimele declaraţii ale premierului Chicu, creditul rus, dar şi modul de gestionare a pandemiei.

Totuşi, Popşoi spune că o eventuală numire a unui nou Guvern nu va putea depinde de voturile Partidului ŞOR, iar PAS nu intenţionează să negocieze cu acest partid.

Ce ţine de o eventuală colaborare a PD-ului cu partidele din opoziţie Monica Babuc spune că „PD este o formaţiune cu o istorie mare, politica este arta posibilului, niciodată nu putem spune niciodată”. Totuşi aceasta spune: „În acest moment nu vedem necesitatea de a demite un Guvern şi să intrăm într-o luptă nesfârşită de creare a unui Guvern de coaliţie”.

Ce ţine de ultimele declaraţii ale premierului Chicu în adresa României, deputatul PD Monica Babuc a declarat că retorica mesajului premierului sub nicio formă nu poate fi aprobată de PD.

„Chiar dacă este vorba despre un mesaj pe reţelele de socializare şi nu ştiu pe cât de autor este prim-ministrul, cunoaştem că sunt oameni care mai scriu texte, am condamnat acest limbaj care este impardonabil”, a declarat Monica Babuc.
 
http://tvrmoldova.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus