Timpul.md

Actualitate 22 Aprilie 2019 | 17:23

Vladimir Putin nu-l va felicita pe Zelenski pentru alegerea în funcția de președinte al Ucrainei, anunță Kremlinul

Președintele rus Vladimir Putin nu-l va felicita oficial pe președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski după victoria clară obținută în weekend în alegeri,a transmis luni Kremlinul potrivit Moscow Times. 

Este ”prea devreme” să se discute despre felicitarea lui Zelenski sau să se dea declarații despre cooperarea cu Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, adăugând că Rusia îl va judeca pe președintele ales doar funcție de acțiunile sale.

Peskov a declarat că, deși Rusia respectă alegerile din Ucraina, încă nu acceptă legitimitatea lor din cauză că Ucraina le interzice cetățenilor săi care locuiesc în Rusia să voteze:

”Respectăm alegerile ucrainene, cu atât mai mult cu cât rezultatul a fost foarte clar. Dar legitimitatea acestor alegeri ridică unele întrebări dacă ținem cont de faptul că 3,5 milioane de oameni nu au putut vota”.

Zelenski a fost felicitat de o serie de înalți oficiali precum Donald Trump, Emmanuel Macron, Donald Tusk sau Jeremy Hunt. ”Vom continua să sprijinim eforturile Ucrainei de restabilire a integrității teritoriale și combatere a agresiunii rusești”, a spus Trump. Printre cei care au transmis un mesaj președintelui nou ales se află și Klaus Iohannis.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus