Timpul.md

Actualitate 25 Februarie 2021 | 08:56

Vladimir Socor vrea ca și Dodon ca R. Moldova să fie o republică prezidențială

 

Igor Dodon (octombrie 2020): „Eu propun că trebuie de schimbat constituția și să trecem la republică prezidențială”.

„Expertul” Vladimir Socor (februarie 2021): „Soluția radicală este schimbarea sistemului actual, schimbarea sistemului de guvernare prin partide parlamentare și instituirea unui sistem prezidențial de guvernare”.

Vladimir Socor (mai 2020): „Guvernul dlui Chicu are o performanță bună. Afirmațiile potrivit cărora Guvernul Chicu a eșuat sunt afirmații politicianiste, determinate nu de aprecierea obiectivă a performanței Guvernului Chicu, dar determinate de scopul cu totul de neînțeles de a da jos guvernul cu orice preț, pur și simplu pentru că este un guvern girat de Partidul Socialiștilor. Nu este acesta un motiv suficient pentru a da jos Guvernul Chicu. Guvernul Chicu în situația dată face față așa cum se poate face față...”

Amintim că în spațiul ex-URSS, există câteva modele de „celebre” de republici prezidențiale: Federația Rusă și Bielorusia.

Vladimir Socor a devenit cunoscut publicului larg după ce a susținut frenetic alianța monstruoasă Roșca-Voronin, iar „analizele” sale erau intens promovate de presa pro-comunistă.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus