Timpul.md

Actualitate 28 Iulie 2017 | 07:36

Vladimir Voronin despre Igor Dodon: „Au împușcat mii de oameni dintr-o parte și alta, dar ei fac sărbătoare. Ei nu-s sănătoși”

Potrivit lui Voronin, Igor Dodon și cei care l-au susținut în decorarea miliatirlor ruși, nu-s sănătoși. „Ce fel de sărbătoare când ei în această zi au împușcat în oameni. Care sărbătoare? Este o zi de doliu. Ce fel de Președinte e Dodon? El trebuie să semneze decretul ca să fie arborate în bernă toate drapele, să fie anunțată zi de doliu”.

„De fapt, eu când am auzit că ei acest eveniment de 25 ani îl numesc ca sărbătoare, am rămas uimit. Asta e o bătaie de joc față de acei mii de oameni care au căzut în această prostie ce s-a numit război. Asta e de neînțeles. Ce fel de sărbătoare când ei în această zi au împușcat în oameni. Care sărbătoare? Este o zi de doliu. Ce fel de Președinte e Dodon? El trebuie să semneze decretul ca să fie arborate în bernă toate drapele, să fie anunțată zi de doliu. Au împușcat mii de oameni dintr-o parte și alta, dar ei fac sărbătoare – „Пир во время чумы”. Eu am spus că ei nu-s sănătoși. Şi se confirmă!

Despre noua structură a Guvernului
„PCRM a analizat noua structură a Guvernului și noi vedem nu un Guvern, dar nouă mini-guverne. O să vedem ce o să poată reuși un ministru, el oficial deja e numit persoană politică, asta înseamnă că nu o să poată intra în esența problemelor ce țin de activitatea Ministerului. În ministere vor fi secretari de stat și aici este o șmecherie. Dacă se schimbă ministrul conform conjuncturii politice, secretarii de stat rămân pe loc. O să așteptăm să vedem ce statut o să aibă acești secretari de stat și împuterniciri. Deocamdată e doar denumirea – secretar de stat și e o denumire incomodă. Noi suntem deprinși că secretarul de stat e în SUA, dar la noi vor fi o sumedenie. O să vedem ce fel de secretariat va forma secretarul și cum vor fi relațiile pe intern între ministru și secretar, cine pe cine o să-l conducă. O să apară nuanțe care nu le putem vedea astăzi.

Da, eu sunt de acord că sunt o sumedenie de ministere, dar uitați-vă și câte agenții au creat între timp. Așa că nu au mai redus ei nimic. Nu va fi redus nici un om, dimpotrivă o să fie și mai mulți cinovnici, birocrați, atât în ministere, cât și în agenții”.

Tribuna.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus