Actualitate

Vladimir Voronin, preşedintele României Mari. Cum a vrut Traian Băsescu să-l convingă pe liderul PCRM să accepte Unirea cu România

Traian Băsescu nu a vrut să ofere alte detalii pe acest subiect, însă fostul preşedinte al Republicii Moldova s-a arătat mai deschis.

Voronin a confirmat existenţa unei astfel de propuneri, subliniind că Băsescu a expus-o în timp ce se afla în faţa hărţii Republicii Moldova. „El nu vrea să recunoască despre ce a vorbit cu mine, dar ştiţi ce mi-a propus? Eu nu ştiu, poate aceste propuneri au legătură cu diagnoza pe care o are Băsescu, dar el mi-a spus: domnule Voronin, facem Unirea şi eu contribui ca dumneavoastră să fiţi viitorul preşedinte al României Mari”, a declarat Vladimir Voronin vineri, 13 octombrie, la emisiunea „Peatniţa” de la RTR Moldova.

Voronin a mărturisit că după această ofertă percepţia sa vizavi de Traian Băsescu s-a schimbat radical: a ajuns să îl privească „precum priveşte doctorul la pacient”. De menţionat că Sergiu Mocanu, fostul consilier al lui Vladimir Voronin, a spus recent, în cadrul emisiunii „În direct cu Sergiu Mocanu”, că a fost martorul acestei propuneri făcute de către Băsescu pentru Voronin.

Potrivit lui Mocanu, fostul preşedinte român i-ar fi propus liderului PCRM funcţia de vicepreşedinte al României Mari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *