Actualitate

Volker: Rusia a PIERDUT definitiv posibilitatea de a readuce Ucraina în imperiul său

„Dacă Rusia vrea ca Ucraina să devină parte a sferei rusești de influență, a Imperiului Rus, atunci cred că această oportunitate este pierdută. Poporul ucrainean nu se va mai întoarce niciodată acolo”, a subliniat el.

Potrivit diplomatului, Statele Unite, UE și alte țări occidentale îi ajută pe ucraineni să lupte împotriva agresiunii rusești, care își propune să-și recâștige controlul asupra Ucrainei.

„Facem eforturi pentru a menține politica occidentală unificată și puternică. Statele Unite și UE au impus sancțiuni și le-au întărit. Noi am eliminat restricțiile privind livrarile de arme letale Ucrainei „, a adăugat el.

Volker a amintit și acordarea de asistență suplimentară a SUA către Ucraina în domeniul securității și apărării.

Reprezentantul special al SUA pentru Ucraina a mai spus ca acordurile de la Minsk reprezintă baza pentru menținerea sancțiunilor UE. Potrivit lui Volker, singurul lucru care împiedică acordurile să fie puse in aplicare este lipsa voinței politice a Rusiei.

„Este foarte important ca acordurile din Minsk sa-si pastreze forta, deoarece cea mai importanta semnificatie a lor este ca Rusia recunoaste oficial integritatea teritoriala a Ucrainei. Chiar daca in viata reala nu o face”, a subliniat diplomatul.

Potrivit acestuia, Acordurile de la Minsk conțin o listă generală a ceea ce trebuie făcut pentru a obține pacea.

„O încetare a focului, o retragere a armelor, asigurarea accesului umanitar – toate acestea sunt necesare pentru luarea deciziilor”, a adăugat el.

Reprezentantul special al SUA a subliniat că Kremlinul continua sa nege responsabilitatea sa în procesul de pacificare.

„Cred că acordurile de la Minsk au drept scop atingerea unui obiectiv foarte important”, a mai spus Volker.

http://www.paginaderusia.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *