Timpul Local

Voluntari americani acordă consultanţă fermierilor moldoveni

Numărul experţilor selectaţi pentru această lună este unul record în acest an. Asistenţa este acordată sub formă de voluntariat în cadrul Programului De la Fermier la Fermier (FtF), implementat în ţara noastră de CNFA, cu suportul financiar din partea USAID.
Potrivit unui comunicat de presă al CNFA, în perioada 3-19 august, Kenneth Hart, profesor în extensiunea agricolă al Universităţii din Idaho, va acorda SRL Capital Consulting Company (CCC) din Tiraspol consultanţă în planificarea strategică şi planificarea afacerilor, iar David Ziegler, savant al Universităţii din Minnesota va asista, pe 9-21 august, SRL Total-Gnatiuc din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, în sănătatea şi nutriţia vacilor cu scopul majorării producţiei de lapte.

În perioada 16-28 august, profesorul Kyung Yoo, specializat în ingineria solului şi a apei, va instrui angajaţii şi managementul SRL Agrodor Succes, în aspecte ce ţin de sistemele de irigare eficiente sub aspectul consumului de apă şi energie. Doctorul în veterinărie, Daniel Miller, de la Nuevo Leone , Mexico, va acorda asistenţă cooperativei Vita-Lact din Ignăţei, raionul Rezina, precum şi veterinarilor locali, în perioada 30 august-14 septembrie.

La rândul său, doctorul în ştiinţe James Worstell din Almyra, Arkansas, va asista Cooperativa de Consum MoldCoop din Chişinău în efectuarea unei evaluări generale a cooperativei, pentru a se identifica, la etapa iniţială, activităţile ce împiedică dezvoltarea companiei.

Programul FtF oferă grupurilor de fermieri, cooperativelor şi întreprinderilor agricole posibilitatea de a beneficia de consultanţă americană gratuită pentru îmbunătăţirea performanţelor prin abordarea profesionistă a problemelor de ordin tehnic şi financiar. Consultanţa este acordată în decursul unor perioade de până la trei săptămâni în două sub-sectoare strategice ale agriculturii – producerea fructelor şi legumelor, precum şi a produselor lactate. Valoarea consultanţei pentru 2010 se estimează la aproape 1 mln de dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *