Timpul.md

Editorial 19 Septembrie 2016 | 09:43

Vom fi primii doar dacă vom rămâne uniți

O săptămână încărcată de emoții ca aceasta, care se încheie astăzi, n-am simțit de mult timp. După luni de muncă și nopți nedormite, alături de colegul, prietenul și partenerul nostru, George Simion, sâmbătă, 10 septembrie, am trăit o plăcere uriașă să văd cum un proiect, ce părea nebunesc la început, lansarea unei televiziuni în R. Moldova, a devenit realitate, iar 10TV este disponibil în rețelele de cablu.

Mi-ar trebui mai mult de o pagină de ziar pentru a mulțumi fiecărui om în parte, care ne-a ajutat ca, în mai puțin de patru luni de la obținerea licenței CCA, să ajungem în grila Moldtelecom și StarNet. În iarna acestui an, când am pornit pe calea lansării acestei televiziuni, am zis că, dacă toate merg strună, dacă nu apare nimic, care să ne blocheze, pe 31 august vom emite, am întârziat doar cu 10 zile și doar pentru că, am vrut să fim siguri că telespectatorii nu vor simți, din prima clipă, că este un proiect, care nu are fondurile pe care le au competitorii noștri.

Pilonul fundamental, pe care ne bazăm este dorința și credința noastră că cetățenii R. Moldova, indiferent de etnie sau convingeri politice, au nevoie de o televiziune care le-ar arăta acea realitate care ne face pe noi să știm că, doar alături, doar cu sau în România, vom putea prospera ca societate.

În afară de cei implicați în acest proiect (Tinerii Moldovei, Acțiunea 2012, TIMPUL, Nașul, Epochtimes.ro etc.), restul probabil nu ne va crede că toți banii care au fost cheltuiți pentru a crea 10TV (și Casa de Producție Unirea TV) au venit din donațiile oamenilor. Această realitate ne dă aripi și forțe pentru a continua chiar cu resurse minime, dar îmi imaginez cât de amar este acest adevăr pentru cei care nu ne au la inimă. 10TV, fiind partenerul principal în R. Moldova a fraților noștri de la UnireaTV, dorește ca toți cei care au donat pentru un post unionist să înțeleagă un lucru foarte clar - această televiziune este a oamenilor simpli, care ne-au ajutat. Unica diferență între noi, cei care muncim la ea și Ei, este că ne-am asumat responsabilitatea conducerii postului. Orice fel de acuzații că, cică, am fi a lui X, a lui Y ș.a.m.d., se vor sparge ca valurile mării când vom dezbate în direct orice problemă, fără teme tabu, liste negre de invitați ș.a.m.d.

15 ani de TIMPUL

Îmi aduc aminte perfect, cum la masa din bucătărie din apartamentul din Ciocana, unde am copilărit, erau înșirate zeci de variante de logo-uri pentru ziarul TIMPUL. Drumul de la o idee până astăzi pare atât de greu, încât cei 15 ani par puțini. Celebrarea acestei aniversări este posibilă astăzi, exclusiv energiei unice, emanate de Constantin Tănase. Toți care au lucrat alături de el știu, câtă vigoare și putere răspândea fondatorul TIMPUL-ui. Oricât de greu ne-ar fi, nu avem dreptul să renunțăm la drumul, pe care a pornit atunci.

Unica mare dorință, pe care o am este ca atunci, când vom celebra 15 ani de la lansarea 10TV, să trăim cu toții în pace, într-o țară reîntregită și împăcată. Pentru realizarea acestui vis avem nevoie, în continuare, de susținerea dumneavoastră. Abonați-vă la TIMPUL, donați pentru Unirea TV, răspândiți acest mesaj celor pe care-i cunoașteți. Am putea fi primii doar dacă am rămâne uniți.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus