Timpul.md

CSI / Rusia 12 Octombrie 2015 | 12:31

Vor totul gratis ca în comunism: Moscoviții protestează împotriva parcărilor cu plată

Primăria din Moscova a introdus în 2012 plata pentru parcare, iniţial în districte ocupate în principal de clădiri de birouri. Moscoviţii au încercat să păcălească sistemul ascunzându-şi numărul de înmatriculare în faţă camerelor de filmat.

Săptămâna trecută zona parcărilor plătite a fost extinsă până în zonele rezidenţiale, ce a făcut că şoferii să iasă în stradă. "Nu am participat niciodată într-un protest stradal, dar am venit astăzi aici pentru că au depăşit limita şi au implementat parcarea plătită în străzile rezidenţiale" a declarat Yulia Shumilina, o protestară de 25 de ani.

Atunci când a fost introdusă parcarea plătită pentru prima dată, autorităţile au declarat că este o modalitate de a face oamenii să folosească transportul public în locul maşinilor personale.

"Am fost de-acord cu parcarea plătită în centrul oraşului. (...) Dar nu înţeleg de ce trebuie să plătesc pentru a-mi parcă maşină lângă casă. Ce s-a schimbat în spaţiul de lângă casă încât să mă oblige la plata?" a adăugat Shumilina.

Protestatarii s-au adunat în jurul unei scene improvizate unde deputaţi din Duma de stat (a două camera decizională din Rusia) - cei mai mulţi din partidul Comunist - au ţinut prelegeri împotriva primarului Sergei Sobyanin şi a lui Maxim Liksutov, responsabilul pentru transport din Moscova.

"Să fiu sinceră, nu cred că asta poate schimbă ceva. Dar trebuie cel puţin să încercăm - nu putem doar să acceptăm" a declarat Olga Miloshenko, un cetăţean ce trăieşte în zona aeroportului.

A fost al doilea protest din ultima săptămâna, în urmă cu trei zile având loc unul în districtul Ostankino. Sute de oameni au colectat semnături pentru o petiţie prin care se va cere demisia lui Liksutov. Următorul protest este programat pentru 17 octombrie.

sursa: hotnews.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus