Actualitate

Voronin a chemat Salvarea

O ambulanta „Reanimobil” a venit urgent, ieri, la Palatul Republicii, unde au loc sedintele parlamentului, dupa ce spicherul Voronin i-a inchis microfonul deputatului PLDM Vitalie Nagacevschi si a strigat: „Chemati Salvarea!”. Expresia a fost o reactie la insistenta lui Nagacevschi, care deja cu microfonul deconectat ii cerea Zinaidei Greceanai sa-i plateasca firmei „Oferta-Plus” cele peste 2 mln. de euro, pierdute de guvern la CEDO, fapt pentru care premierul se face nemijlocit vinovata.

Gluma lui Voronin a fost luata in serios. Probabil, cei din anturajul presedintelui au crezut pe buna dreptate ca „papa” se simte prost si au intrat in panica. Medicii din „Reanimobil”, care isi asteptau pacientul in fata Palatului, au declarat presei ca au primit indicatii urgente de la medicul-sef sa mobilizeze in regim de urgenta o echipa de medici si sa se deplaseze aici. Potrivit medicilor, de regula, Salvarea nu vine la parlament, ci intervine doar in caz de necesitate.

Intrebat din ce motiv a venit ambulanta la Palatul Republicii, Liviu Vovc, directorul Statiei Municipale de Asistenta Medicala Urgenta, ne-a spus ca, la acea ora, a fost internat in reanimare un barbat de 62 de ani, preluat de pe str. 31 August 1989, din preajma Palatului Republicii. L. Vovc a precizat ca medicii nu s-au deplasat la parlament, iar acolo ar fi putut sa vina o alta ambulanta – de la Spitalul Republican al Asociatiei Curativ-Sanatoriale si de Recuperare, unde primesc ingrijire medicala inaltii functionari. La randul sau, Eugen Vasiliev, medicul-sef al respectivei institutii, ne-a spus ca spitalul asigura „asistenta de urgenta non-stop contingentului asociatiei si masina toata ziua e implicata in serviciul de urgenta”. Asigurandu-ne ca nu a existat vreo chemare speciala la Palat, el a adaugat ca ambulantele sunt prezente la fiecare sedinta a parlamentului, fapt infirmat insa de catre deputati.

Vitalie Nagacevschi considera ca persoana care a chemat Salvarea trebuie trasa la raspundere si ca cele intamplate au scos la iveala slugarnicia anturajului prezidential fata de Voronin. „In primul rand, dupa mine, este vorba de un apel fals. Politia urmeaza sa identifice persoanele care au chemat ambulanta si sa le sanctioneze administrativ. In al doilea rand, asa cum replica presedintelui parlamentului a fost facuta in zeflemea, este evident ca cei din anturajul lui s-au deprins sa-i perceapa orice vorba ca pe un ordin pe care se grabesc sa-l execute imediat”, a remarcat deputatul. Evenimentul a starnit zambete printre parlamentari si jurnalisti, care se intrebau nedumeriti: „Poate ca Voronin are nevoie de doctor?” Fiindca niciun alt sef de parlament nu si-ar permite sa faca asemenea declaratii…

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *