Actualitate

Voronin reales la al VIII-lea Congres

Totodată, împotriva lui Voronin au votat trei persoane, iar doi delegaţi s-au abţinut.

În raportul său de activitate, Vladimir Voronin a menţionat că în ultimii patru ani PCRM a avut de suportat mai multe lovituri, cea mai mare constituind-o părăsirea fracţiunii parlamentare şi a rîndurilor partidului de către cei 14 deputaţi comunişti, şase dintre care erau membri ai comitetului executiv.

Totuşi, a subliniat Vladimir Voronin, „PCRM şi în opoziţie este principala forţă care apără interesele poporului”.

Liderul comuniştilor a criticat dur coaliţia de guvernare, menţionînd că „în cei şapte ani, de cînd partidele proeuropene se află la putere, viaţa populaţiei s-a înrăutăţit cu mult, s-a furat miliardul, iar R. Moldova a devenit un stat captiv”. De asemenea, el şi-a reiterat poziţia faţă de alegerile prezidenţiale recente, considerîndu-le nelegitime şi neconstituţionale. În context, el a constatat că preşedintele ales nu are drepturi şi împuterniciri şi încercările lui de a schimba situaţia în ţară vor fi zadarnice.

În acelaşi timp, Vladimir Voronin a declarat că PCRM nu recunoaşte aceste alegeri şi nu va colabora cu un preşedinte ales cu încălcarea Constituţiei. El s-a arătat convins că situaţia în ţară se va schimba numai prin organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Cel de-al VIII-lea Congres al PCRM a ales şi organele de conducere ale formaţiunii. Tot aici, a avut loc prima plenară a Comitetului Central al PCRM. Congresul a mai făcut, de asemenea, unele modificări în statutul partidului. 

Moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *