Politică

VOTAT: În Moldova vor fi trei cicluri universitare

Proiectul a fost votat în prima lectură de Parlament şi mai prevede instituirea ciclului III al învăţământului superior – doctoratul, care până acum era considerat învăţământ de cercetare.

Ministerul Educaţiei, autorul proiectului, menţionează în nota informativă că Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii va contribui la elaborarea politicilor în acest domeniu, şi la creşterea credibilităţii diplomelor de studii superioare şi profesionale obţinute în Moldova. Aceste modificări în Legea învăţământului sunt condiţionate de spaţiul unic european academic, care solicită acreditarea instituţiilor de învăţământ, informează IPN.

În primii 2 ani de funcţionare, urmează ca agenţia să fie susţinută financiar din bugetul de stat, mai apoi va fi susţinută din contractele de evaluare a instituţiilor ofertante de programe de formare profesională.

Anterior rectorii instituţiilor de învăţământ superior din Moldova s-au expus împotriva instituirii unei instituţii separate de acreditare a universităţilor, spunând că acest rol ar putea să şi-l asume Consiliul Naţional de Atestare şi Acreditare. 

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *