Actualitate

“Vrei să consolidezi China prin ciumă. Coronavirusul e sfârşitul tău politic” – influent ziar german, mesaj pentru Xi Jinping

”Dacă laboratoarele voastre ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus”, a fost una dintre replicile redactorului șef al ziarului Bild.

Șeful editorial al uneia dintre cele mai importante publicații din Germania și Europa i-a reproșat președintelui comunist că a fost ”prea mândru și prea naționalist pentru a spune adevărul” despre coronavirus, pentru că adevărul i se părea ”o rușine națională”.

”Închideți toate ziarele și siteurile critice la regulile voastre, dar nu și tarabele unde se vinde supa de liliac”, a fost o altă replică a jurnalistului german.

Redactorul șef al ziarului Bild își încheie scrisoarea deschisă adresată președintelui chinez, printr-o replică extrem de dură, care prevestește prăbușirea regimului Xi Jinping:

”Puterea ta se prăbușește. Ai creat o Chină necontrolabilă, netransparentă. Înainte de apariția coronavirus, China era cunoscută drept o țară care supraveghează. Acum, China este cunoscută ca țara care supraveghează și care a infectat lumea cu o boală mortală. Aceasta este moștenirea ta politică.

Scrisoarea integrală publicată de redactorul șef al ziarului german Bild

”Dragă președinte Xi Jinping,

Ambasada ta la Berlin mi s-a adresat printr-o scrisoare deschisă pentru că ne-am întrebat în ziarul nostru, Bild, dacă China trebuie să plătească pentru dezastrul economic pe care coronavirusul l-a produs în lume.

Permiteți-mi să răspund:

1. Conduceți prin control. Nu ai fi președinte fără control. Monitorizezi totul, fiecare cetățean, dar refuzi să monitorizezi piețele umede, bolnave, din țara ta.

Închideți toate ziarele și siteurile critice la regulile voastre, dar nu și tarabele unde se vinde supa de liliac. Nu numai că îți supraveghezi populația, dar o pui și în pericol și, odată cu ea și restul lumii.

2. Controlul este o negare a libertății. Iar o națiune care nu este liberă, nu este creativă. O națiune care nu este inovativă nu inventează nimic. De aceea ți-ai transformat țara în campioană mondială la furtul de proprietate intelectuală.

China se îmbogățește cu invențiile altora, în loc să aibă propriile invenții. Motivul pentru care China nu inovează și inventează este că tu nu îi lași pe tinerii din țara ta să gândească liber. Cel mai răsunător export din China (pe care nimeni nu voia să îl primească, dar care a făcut înconjurul lumii) este Coronavirusul.

3. Tu, guvernul tău și oamenii tăi de știință trebuia să știți de mult că virusul Corona este extrem de infecțios, dar, în schimb, ați lăsat lumea în beznă în această privință. Experții tăi de top nu au răspuns când cercetători occidentali au cerut să știe ce se întâmplă în Wuhan. Erai prea mândru și prea naționalist pentru a spune adevărul, pe care îl percepeai ca pe o rușine națională.

4. Ziarul “Washington Post” a scris că laboratoarele tale din Wuhan au cercetat coronavirusul în lilieci, dar fără să mențină cele mai înalte standarde de siguranță. De ce nu sunt laboratoarele tale toxice la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici?

Ai vrea să explici asta văduvelor, fiicelor, fiilor, soților, părinților victimelor coronavirusului din toată lumea?

5. În țara ta, cetățenii șoptesc despre tine. Puterea ta se prăbușește. Ai creat o Chină necontrolabilă, netransparentă. Înainte de apariția coronavirus, China era cunoscută drept o țară care supraveghează. Acum, China este cunoscută ca țara care supraveghează și care a infectat lumea cu o boală mortală. Aceasta este moștenirea ta politică.

Ambasada ta îmi spune că eu nu trăiesc după “prietenia tradițională a cetățenilor noștri”. Cred că tu consideri o mare “prietenie” atunci când trimiți, în mod generos, măști în toată lumea. Aceasta nu este prietenie, aș numi-o imperialism ascuns în spatele unui zâmbet – un cal troian.

Plănuiești să consolidezi China printr-o boală pe care ai exportat-o. Nu vei reuși. Mai devreme sau mai târziu, Coronavirus va fi sfârșitul tău politic.

Cu stimă,

Julian Reichelt” 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *